Wat kun je verwachten

Wat kun je verwachten

Materna kraamzorg erkent het belang en de gezondheidswinst van borstvoeding voor het kind en informeert en stimuleert de (aanstaande) moeder op allerlei wijze borstvoeding te geven. Het borstvoedingsbeleid van onze organisatie is volledig ingericht volgens de vijf standaarden van het Baby Friendly Hospital Inititative-programma van Unicef/WHO.

Voorbereiding tijdens zwangerschap

Tijdens de zwangerschap begint ook de voorbereiding op borstvoeding. We geven informatie over de verschillen tussen borstvoeding en flesvoeding. Zo kun je samen met je partner je keuze maken. Maak ook gebruik van de informatie van de borstvoedingsorganisaties.

Direct na de geboorte

Meteen na de geboorte ligt je baby met zijn of haar blote lijfje lekker tegen je aan. We zorgen voor rust, zodat jullie als ouders alle tijd hebben om te genieten van dat bijzondere eerste uur met elkaar. Je pasgeboren baby voelt je warme huid en gaat vaak al op zoek naar de borst. Die eerste kleine slokjes zijn van groot belang.

Kies je voor flesvoeding, maken we een eerste flesje klaar als jullie daaraan toe zijn.

Begeleiding tijdens de kraamtijd

Je baby mag dag en nacht bij je blijven en we geven uitleg en ondersteuning, zodat jullie allebei wennen aan voeding geven en nemen.

De baby mag drinken naar behoefte en dat is de eerste weken heel vaak. De borstvoeding komt daardoor goed op gang. Want hoe vaker je voed, hoe meer melk je produceert. Voed ook lang genoeg. Bijvoeding is haast nooit nodig. Praktisch alle vrouwen kunnen meer dan genoeg moedermelk produceren.

Ook bij flesvoeding voed je op verzoek, de kraamverzorgende zal je leren hoe je deze signalen kunt herkennen.

We leggen uit welke houding prettig is om te voeden en hoe de baby goed aan de borst drinkt. Pijn hoort er niet bij. Het is een teken dat je hulp nodig hebt om met plezier de borst te geven.

Soms heeft een baby bijzondere zorg nodig en kunnen jullie tijdelijk niet bij elkaar zijn. We helpen dan met afkolven.

Na de kraamtijd

Na afloop van de kraamtijd kun je voor begeleiding bij voeding terecht bij het consultatiebureau.

We geven je ook informatie over borstvoedingsorganisaties.

WHO/ Unicef raden je aan om de eerste zes maanden alleen moedermelk te geven. Daarna heeft je baby ook ander voedsel nodig. Je kunt borstvoeding blijven geven zo lang als jij en je baby willen.

Schrijf je bij voorkeur voor de vijfde maand van de zwangerschap in. Op die manier loop je nooit het risico de kraamtijd in te gaan zonder kraamzorg.

24 /7 bereikbaar op
+31 (0) 6 41 31 6904

Materna Kraamzorg logo

Je kunt 24 uur per dag, zeven dagen in de week contact met ons opnemen.

24 /7 bereikbaar op +31 (0) 6 41 31 6904

contact informatie

Simon Stevinweg 66A
1222 ST Hilversum

24 /7 bereikbaar op
+31 (0) 6 41 31 6904

contact@maternakraamzorg.nl
Bij spoed bellen!

Vind ons op social media

   

menu